lortbronpromo

War San / Kim Warsén är en svensk musiker och kompositör som gjort sig mest känd i Spanien (2006-2014) som frontfigur och sångare i de kritikerrosade banden Ginferno och Los Cuantos.

Albumet Lortbron ( 11 november 2020) blir första släppet på Transnational Records. Det är gåtfull och vacker ambientmusik där piano möter orgel och percussion i organiska ljudlandskap. Ett direkt drabbande lugn möts av det lite ostämda och det lite skeva. En ambientskiva sprungen ur småstadens trendlösa uppror.

KLICKA HÄR FÖR PRESSRELEASE SOM PDF

Första singeln från albumet är Aftonland ( 15 September).
Singel 2 (6 Oktober) Kungshall
Singel 3 (27 Oktober) Sibyllans stad
Album release (11 November) Lortbron

Biografi

Kim Warsén började studera piano i sexårsåldern, senare trumpet, sång och komposition och blev tidigt intresserad av meditativ musik samt att söka ljudbilder med hjälp av både piano och okonventionella slagverk.

Med banden Ginferno och Los Cuantos har han släppt fyra fullängdsalbum och gjort ett hundratal konserter på spanska klubbar och festivaler som Primavera Sound, Primavera Club, Monkey Week och Faraday, samarbetat med musiker som Damo Suzuki (CAN) och tilldelades 2014 Premios MIN de la Música Independiente i Spanien för Årets Worldmusic med skivan Erta Ale.

Hans låttexter och musikaliska diskurs publicerades 2013 i en antologi över litterär kreativitet i rockens underground tillsammans med textförfattare och musiker som Pete Simonelli, Michael Gira och Julian Cope (”El Puno y La Letra” Luis Boullosa).

Under namnet War San släppte han 2019 två album; New Religious Movements (Batir Records) och Silent Talk (Lovemonk).

Den förra hade spelats in redan 2013 tillsammans med musiker från den alternativa spanska musikscenen och beskrevs av spanska musikkritiker som en ”sprakande litterär exorcism” och ”en av årets skivor”. Silent Talk blev på så sätt dess antipod, en stillsam och lågmäld skiva inspelad med begränsade medel i den småländska skogen i samarbete med syriska flyktingar. Warsen själv betraktar de båda skivorna som en dialog mellan två extremer.

War San bor sedan 2014 på landsbygden söder om Kalmar, där han byggt musikstudion Bad Sower Studios.

Contact

Press & media enquiries: warsanmusic@gmail.com

Label enquiries: info@transnationalrecords.com

     

LORTBRON ALBUM MP3 FÖRHANDSLYSSNING

Lortbron

Vid stigen stjärnor låg

Bäckarna

Aftonland

Kungshall

Sibyllans stad

Fatmomakke